Uredništvo

 |  Politika

»Prepogosto siljenje na volišča lahko povzroči odpor do volitev«

IZJAVA DNEVA

"Demokratične in svobodne volitve so v samem jedru demokracije, preko njih ljudstvo prenaša suverenost na izvoljene predstavnike, da v njihovem imenu izvršujejo oblast. Zato je pristop, ko tega ne sme nič ovirati, pravilen. Pa vendar se je pri organizaciji volitev treba obnašati tudi racionalno. Tako kot inflacija v ekonomiji razvrednoti vrednost blaga, lahko prepogosto siljenje na volišča povzroči odpor do volitev, se pravi tudi demokracije. Predsednica državnega zbora žal letos ni našla poguma ne argumentov za racionalizacijo pri organizaciji volitev, tako kot pred dvema desetletjema. Zato svetujemo volilkam in volilcem, naj si nedelje v jeseni rezervirajo za volitve in stoično opravijo svojo državljansko dolžnost ter izkoristijo privilegij, ki jim ga omogoča demokratična Slovenija."

(Novinar Zoran Potič v Dnevnikovem komentarju o tem, zakaj predsedniških in lokalnih volitev ni mogoče izpeljati na isti dan)

© Luka Dakskobler

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.