Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Zabave niso za vse!

Gerd Altmann / PublicDomainPictures.net

Gerd Altmann / PublicDomainPictures.net

Finska premierka Sanna Marin se v zadnjem tednu sooča s kritikami zaradi ponočevanja, saj je v javnost prišel video, v katerem jo je mogoče videti, kako poje in pleše s prijatelji. Sicer izjemno priljubljena premierka je s svojim sproščenim zabavanjem razdelila javnost, saj mnogi menijo, da njeno obnašanje ne pritiče njeni funkciji. Po zabavi je opravila test na droge, ki je bil negativen. 

Kmalu za tem je bila objavljena fotografija dveh vplivnic, ki se v rezidenci premierke poljubljata zgoraj brez. Marin je fotografijo označila kot neprimerno ter se opravičila, mnoge ženske pa so jo podprle z objavljanjem posnetkov s ključnikom #solidaritywithsanna, na katerih plešejo.  

Poraja se upravičen dvom, če bi javnost ob podobnem vedenju moškega predsednika vlade reagirala enako. Ne glede na to, da je Finska ena izmed bolj naprednih in odprtih držav, patriarhat tudi tam še ni rekel zadnje besede. Moralo bo preteči še veliko vode, preden ga bomo uspeli poslati na smetišče zgodovine.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.