1,7 milijona evrov provizij

Novinar v članku o nakupu družbe Actual I.T. s strani Telekoma Slovenije neposredno namiguje, da naj bi pri nakupu »morebiti šlo celo za korupcijo«, kar utemeljuje s tem, da je imela družba Actual I.T. »izredno visoke transakcijske stroške«, kjer se »kot poznamo iz drugih primerov, lahko skrivajo tudi podkupnine«. Gre za izredno težke obtožbe oz. namigovanja, ki jih v Telekomu Slovenije najodločneje zavračamo.

V članku tudi ne drži navedba, da je Kapitalska družba zahtevo za odpoklic članov nadzornega sveta podala v začetku avgusta. Zahtevo za sklic skupščine smo prejeli 14. julija 2022, še isti dan smo jo objavili na sistemu Ljubljanske borze. Ne drži, da je bila kupnina za nakup družbe Actual I.T. že določena. Kupnina šele bo določena in izračunana, ko bodo izpolnjeni vsi odložni pogoji, pod katerimi je bila pogodba sklenjena. Ne držijo »zgodbe o pritisku uprave na Telekomove revizorje in strokovnjake«. 18. julija 2022 smo na sistemu Ljubljanske borze pojasnili, da smo v zvezi z morebitnimi pritiski na zaposlene izvedli ustrezne interne postopke, v okviru katerih je bilo zaključeno, da izvajanja pritiskov ni bilo mogoče ugotoviti. V članku je navedba, da je »nadzorni svet krivdno razrešil člana uprave Tomaža Jontesa, ki je nakupu Actuala nasprotoval«. Novinarju smo že v odgovoru na poslana vprašanja pojasnili, da krivdna razrešitev ni bila povezana s strinjanjem ali nestrinjanjem glede nakupa družbe Actual I.T.« 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.