Uredništvo

 |  Politika

»Osebni razlogi so sinonim za tisto, kar bi politik rad prikril«

IZJAVA DNEVA

"Letošnje predsedniške volitve si bom zapomnil po tistih, ki na njih ne bodo kandidirali. Najprej po Ljudmili Novak, za katero smo do zadnjega pričakovali, da se bo vendarle odločila za kandidaturo, pa jo je NSi pospravila v rumpelkamro zgodovine in predlagala svoji strategiji primernejšega kandidata. Zapomnil pa si bom te volitve tudi po tem, da je od kandidature odstopila Marta Kos. Predvsem pa po tem, da je odstopila iz tako imenovanih osebnih razlogov. Osebnih razlogov? Seveda. Menda ja ne političnih! Vprašanje je samo, iz čigavih osebnih razlogov."

"Osebni razlogi so v politiki nezaželeni. Osebni razlogi so sinonim za tisto, kar bi človek, politik, kandidat rad prikril. Za nekaj, česar ne more ali noče nositi na dlani in dajati na razpolago za javno razpravo. Osebni razlogi so v bistvu vljudna, uvidevna diskreditacija Marte Kos. V stilu dobre, stare partijske samokritike. S to razliko, da ji ni (bilo) treba povedati, kaj je naredila narobe."

(Kolumnist Marko Crnkovič o tem, da si bo letošnje predsedniške volitve zapomnil po tistih, ki na njih ne bodo kandidirali; v Večerovi prilogi V nedeljo)

Marta Kos

Marta Kos, zdaj že nekdanja predsedniška kandidatka in nekdanja podpredsednica stranke Gibanje Svoboda
© Primož Korošec

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.