Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Če je to sredina, kaj je potem na skrajnem robu?!

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Čeprav se vodstvo prav trudi zapraviti še zadnjo trohico javnega zaupanja v RTV, ima Dnevnik še vedno ključno vlogo pri konstrukciji domače družbene realnosti. Vsaj toliko, kot poroča o najpomembnejših dogodkih, jih z izpostavljanjem v osrednjem terminu tudi ustvarja. Fenomen kot takšen ali drugačen – dober ali slab, progresiven ali nazadnjaški – uokviri jezik, s katerim je poimenovan.

Ena od tem včerajšnjega Dnevnika so bile prihajajoče predčasne parlamentarne volitve v Italiji. Med razpredanjem o tem, komu kaže najbolje, smo mimogrede slišali, da ima "desna sredina" 11 % višjo podporo kot "levosredinska naveza". Z izrazom "desna sredina" so poimenovali trojček, ki ga vodi (celo po besedah voditeljice) skrajno desna stranka Bratje Italije Giorgie Meloni, sestavljata pa ga še Salvinijeva Liga in Berlusconijeva Naprej, Italija

Ne glede na to, ali so v Dnevniku sredino zamaknili povsem na desni rob zaradi površnosti, neznanja ali vmešavanja v novinarsko delo, moramo biti ogorčeni!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.