Uredništvo

 |  Politika

Janša: »Opravičujem se stranki SD za moje neresnične zapise«

Predsednik SDS Janez Janša je moral stisniti zobe in se opravičiti stranki SD za zavajanja, da je bila vila na Levstikovi 15 v Ljubljani ukradena, saj je stranka lastništvo pridobila na zakonit način

Janez Janša, nekdanji predsednik vlade in predsednik SDS, je moral stisniti zobe in se opravičiti za svoje neresnične izjave

Janez Janša, nekdanji predsednik vlade in predsednik SDS, je moral stisniti zobe in se opravičiti za svoje neresnične izjave
© Gašper Lešnik

"Ivan (Janez) Janša se opravičujem tožeči stranki, stranki SD, za moje neresnične zapise na družbenem omrežju Twitter o tem, da SD posluje iz ukradene judovske vile na Levstikovi 15 v Ljubljani. Ta vila ni bila ukradena in je SD lastništvo na njej pridobila na zakonit način," je na Twitterju objavil nekdanji predsednik vlade in predsednik stranke SDS Janez Janša.

Janša je dele opravičila moral objaviti tudi na Twitterju

Janša je dele opravičila moral objaviti tudi na Twitterju
© Twitter

Janša je sredi noči objavil tri fotografije sodbe, med njimi je tudi vsebina opravičila, ki mu ga je naložilo sodišče.

Višje sodišče v Celju je namreč v celoti pritrdilo zamudni sodbi velenjskega okrajnega sodišča, ki je razsodilo, da mora Janša stranki SD plačati 10.000 evrov odškodnine in se ji opravičiti zaradi njegovih javnih izjav, povezanih z lastništvom vile na Levstikovi 15 v Ljubljani, kjer ima SD svoj sedež. Janša in nekateri drugi člani SDS so namreč v javnosti večkrat zavajali, da je bila vila "ukradena". 

"Upamo, da se bo Janša po tem opravičilu dokončno odrekel načrtnemu laganju javnosti, širjenju sovražnega govora in manipulacijam."

SD

V SD so za STA ocenili, da gre "za klavrno opravičilo, ki pravzaprav ni opravičilo". Dodatno so v izjavi za javnost zapisali, da objava opravičila jasno kaže na Janševo priznanje za izrečene laži o "ukradeni židovski vili". "Upamo, da se bo Janša po tem opravičilu dokončno odrekel načrtnemu laganju javnosti, širjenju sovražnega govora in manipulacijam," so zapisali.

Navedli so še, da Janša dosojene jim odškodnine še ni poravnal. Če je ne bo poravnal v roku, postavljenem v pozivu pred izvršbo, bodo "nadaljevali s pravnimi sredstvi", so zapisali.

Janšev nočni tvit

Janšev nočni tvit
© Twitter

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.