Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Ustavimo uničevanje javne RTV!

RTVSLO stavka

RTVSLO stavka

Državni zbor je že julija sprejel novelo zakona o RTV, ki med drugim omejuje vpliv DZ na sestavo programskega sveta. Po trenutno veljavni zakonodaji DZ imenuje 21 od 29 članov sveta, kar omogoča nevarno politizacijo javnega servisa in preprečuje neodvisno delo novinarjev.

V opozicijski SDS bodo do 5. oktobra zbirali podpise za razpis referenduma o noveli zakona. Njihova odločitev seveda ne preseneča, saj trenutna zakonodaja deluje v prid stranke in njenega predsednika, ki se že skoraj 20 let po zgledu madžarskega kolega Orbána bori za vpliv na slovenske televizije. Zadnje čase mu s kadrovskimi rošadami, grožnjami nastavljenih nadrejenih in omejevanjem programa to žal tudi uspeva.

Na RTV so včeraj stavkali. Stavkali so proti uničevanju javnega interesa in proti oženju prostora za različne poglede. Stavkali so za avtonomno in dostojanstveno delo zaposlenih. Stavkali so za našo pravico do neodvisne in javne RTV. Številni so jih podprli tudi s prisotnostjo na shodu Za javno RTV včeraj ob 19. uri na Trgu republike!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.