Uredništvo

 |  Politika

»Pacient bi moral biti v središču zdravstvenega sistema, a je daleč od njega«

IZJAVA DNEVA

"Reforme v zdravstvu so možne le, če imata predsednik vlade in vlada jasno vizijo in strategijo. Minister za zdravje to vizijo pripravi, predsednik vlade jo mora potrditi, komunikacija med predsednikom vlade in ministrom mora biti dnevna in skupaj morata voditi zadevo. Minister za zdravje je potem izvršni direktor vlade v dogovorjenem procesu sistemskih sprememb."

"Po štirih mesecih dela lahko potrdim, da imamo opraviti z več kot tisočerimi različnimi akterji in vsak vidi samo svoj delček zgodbe. Naša naloga, ekipe na MZ, je, da te zgodbe povežemo in s podporo vlade naredimo sistem, ki bo končno po meri ljudi. Danes lahko še toliko bolj kot nekdaj trdim, da je človek, pacient, prebivalec Slovenije, ki bi moral biti v središču tega sistema, daleč od njega. Je nekje ob robu, vsi ostali pa želijo biti v središču, vsak s svojimi zahtevami in pričakovanji."

(Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan o tem, da človek, ki prevzame ministrski položaj brez jasne vizije, nima možnosti za uspeh; v intervjuju za Delovo Sobotno prilogo)

Danijel Bešič Loredan

Danijel Bešič Loredan
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.