Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Nasilje pod krinko vrednot

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Vladimir Putin je na proslavi ob priključitvi štirih okupiranih ukrajinskih regij Rusiji kritiziral "satanistični" Zahod in opeval rusko spoštovanje "tradicionalnih vrednot". Med drugim je besnel, da otroci potrebujejo mamo in očeta, ne pa starša ena in starša dve, ter se spraševal, zakaj morajo v šolah učiti, da poleg moškega in ženskega obstajajo še drugi spoli.

Zveni znano? Morda zato, ker s prav takšnimi parolami po Sloveniji paradirajo domači verski in drugi skrajneži. Tudi oni naj bi se borili za "ohranitev tradicije", kar pa je v praksi le še krinka za širjenje sovraštva in nestrpnosti proti manjšinam in ranljivim skupinam.

Konservativci po celem svetu trdijo, da se borijo za družinske vrednote in zaščito otrok, a gre le za pretvezo, pod katero bi radi drugače mislečim in živečim vsilili svoj pogled na svet. Če želijo zares pomagati družinam, naj to raje storijo s solidarnostjo ter podporo socialnim politikam, javnemu zdravstvu in gradnji novih stanovanj.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.