Odgovorni Vaupotič

Skupina kustosov iz MG govori o banalnosti projekta Momental=mente? Kaj je banalno? Razstava? Postavitev? Izbor slikarjev in slikark? Ideja kustosa, ki je enakovredno izpostavil slikarje in slikarke? Ali samo napisi, ki se po=igrajo nad vsakršno podobo v razstavišču Moderne galerije? Kjer so v igri prevesice postavljeni slikarjevi priimki in slikarkina imena? Za kustose MG »seksistično«, neenakomerno, ločitveno med spoloma. S poudarkom med moškimi ter ženskimi slikarji?

Očitek, da gre za Individualni izbor- Ali je lahko drugačen? In kaj potem?

Razstava Momental=mente, žive slike, ni nastala »kar tako«. V njej je pravljičnost ideje, slikarstva, ki je užitek. Kot je užitek še pisanje in postavljanje v galeriji. Ne vem, zakaj se še bojimo te oznake in strasti. Kot da je zastarela in presežena in nesodobna.

Torej razstava=postavitev, pravjičnost scenografije, kamor so »prilepljeni« napisi, neobvezni in igrivi, igra besed, delno pomenov, priimkov in imen, ne nujno ločenih na moške in na ženske ustvarjalce. Nobene diskriminatornosti ni v tej igri, čeprav se zdi, da so v izpostavi slikarkina imena. Nič dvojnosti, nič preimemb, le čista igra in uživanje ob gledanju podob v MG.

Vsekakor je s svojo izjavo »diskriminatorna« MG, ki loči na kustose, ki so zunanji=večspolni in na notranje, se pravi enospolne kustose, ki delajo v hiši.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.