Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Še malo, pa jim bodo vzeli še žepnino

Danes je nov dan

Danes je nov dan

V ponedeljek je Svoboda ostala brez profila na Twitterju. Napaka, ki je botrovala blokadi, je banalna, a simptomatična: stranka je mladoletna. Med urejanjem podatkov so očitno kot rojstni datum navedli datum ustanovitve stranke, s čimer profil ni zadostil pravilom uporabe platforme.

Nedoletnost Svobode kljub naporom bode v oči že od prevzema oblasti, sploh v ping pongu z opozicijsko velesilo SDS. Spomnimo na spretne poslovniške in druge politične manevre, katerih posledica bodo med drugim trije referendumi. Na enem od njih se bomo morali volivci celo izreči o želeni strukturi vlade oziroma prerazporeditvi ministrskih resorjev.

Robert Golob je po izstopu Marte Kos in izpadu Milana Brgleza po razglasitvi rezultatov prvega kroga predsedniških volitev le podprl Natašo Pirc Musar. Z nekaj več politične spretnosti bi kandidatko, ki je v Gibanju očitno niso mogli premagati, lahko vsaj pravočasno apropriirali. Na praktični ravni bi bil rezultat enak, na simbolni pa nikakor.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.