Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Raje danes kot pojutrišnjem

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Niso še prešteli vseh glasov drugega kroga predsedniških volitev, že se supervolilno leto nadaljuje. Danes se je začelo predčasno glasovanje na lokalnih volitvah, ki bo trajalo do vključno četrtka. 

Vendar pozor! Državna volilna komisija na svojih spletnih straneh opozarja, da lahko predčasno glasovanje na lokalnih volitvah traja tudi manj kot 3 dni. Odločitev je v rokah posameznih občin, pa tudi podatki o tem, do kdaj lahko v svoji občini dejansko predčasno glasujete, morate poiskati sami, saj DVK s podatki ne razpolaga.

Tudi na lokalnem nivoju je naša udeležba še kako potrebna. Pravzaprav bi lahko rekli, da je ravno lokalna oblast tista, ki najbolj neposredno vpliva na vsakdanje življenje občank in občanov. Da ne bo treba žrtvovati nedeljskega izleta, ne računaj na četrtkovo predčasno glasovanje, ampak se na volišče odpravi takoj zdaj. Danes je gotovo odprto, v četrtek pa utegneš naleteti na zaklenjena vrata.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.