Uredništvo

 |  Politika

»Vprašanje zdaj je, ali bo Logar preživel svoj uspeh«

IZJAVA DNEVA

"Če za Logarjem ne bi stala senca Janeza Janše, bi danes desna sredina imela predsednika republike. Ni zmagal, je pa postal osrednja figura med konservativci. Dokazal je, da se z molkom o lastnem delovanju, umirjenimi toni, spoštljivo volilno kampanjo in z dobro mero 'pahorjanskega' izročila lahko premikajo mejniki nacionalnega političnega življenja. Ko z ognjevito retoriko prepričaš prepričane, se ustaviš tam nekje pri okoli 25 odstotkih. Vprašanje zdaj je, ali bo Logar preživel svoj uspeh. Slovenska politična tradicija zna opraviti s porazom, z uspehom pa ne. Na desni sredini smo videli celo vrsto hitrih političnih upokojitev, ki zelo spominjajo na 'odhod' bivšega predsednika Hu Jintaoja z zadnjega zasedanja kitajskega centralnega komiteja. Če bi se slovenska politika in družba končno osamosvojili od osamosvojiteljev oziroma če bi jih pospravili v Muzej slovenske osamosvojitve, bi politika tudi pri nas postala bolj normalna."

(Dr. Stefano Lusa, slovensko-italijanski zgodovinar, novinar in publicist v Dnevnikovi kolumni o tem, da je Anže Logar postal osrednja figura med konservativci)

Anže Logar

Anže Logar
© Uroš Abram

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.