Uredništvo

 |  Politika

Shod za RTV / Danes ob 18. uri 

Predreferendumski dogodek, ki podpira spremembo zakona o RTV Slovenija, bo spremljal pester kulturni program

Novinarji in novinarke RTV Slovenija na predčasnem glasovanju: Nejc Furlan, Igor E. Bergant, Gregor Drnovšek, Tanja Gobec in Rok Šuligoj

Novinarji in novinarke RTV Slovenija na predčasnem glasovanju: Nejc Furlan, Igor E. Bergant, Gregor Drnovšek, Tanja Gobec in Rok Šuligoj
© Gašper Lešnik

Organizacije, ki sestavljajo koalicijo kampanjo RTV je ZAkon, v sredo ob 18. uri organizirajo doslej največji Shod za javno RTV. Slednji bo v sklopu referendumske kampanje potekal na Čufarjevi ulici ob stavbi RTV Slovenija, in sicer z bogatim vsebinskim in kulturnim programom. Poleg prepoznavnih glasbenikov bodo shod umetniško podprle tudi povedne in vizualno atraktivne prostorske instalacije.

Organizatorji vabijo vse podpornice in podpornike sprememb zakona o RTV Slovenija, gledalke in gledalce, poslušalke in poslušalce, novinarke in novinarje, televizijce, radijce, glasbene in kulturne ustvarjalce oziroma vse, ki se bomo v nedeljo, 27. novembra, udeležili referenduma in glasovali ZA javno in neodvisno RTV Slovenija. "S shodom želimo povedati in pokazati, kako pomembno je, da se referenduma udeležimo," so dodali. 

ZA RTV brez vmešavanja politike, ZA RTV s kakovostnim programom, ZA RTV verodostojnih informacij, ZA RTV s kompetentnim vodstvom, ZA RTV v službi javnosti ter ZA svobodno, samostojno, sodobno in strokovno RTV.

Nastopili bodo: Vlado Kreslin, Zoran Predin, Marcel Štefančič jr., Miša Molk, Boštjan Narat & Boštjan Gombač, Rudi Bučar, Fed Horses, Rajmond Debevec, Jure Mastnak, Andrej Rozman - Roza, Samo Budna, Dejan Koban, Maja Moll, Tatjana Pirc, članice ŽPZ Kombinat in gosti presenečenja.

Organizatorji dogodka in kampanje poudarjajo, da so ZA RTV brez vmešavanja politike, ZA RTV s kakovostnim programom, ZA RTV verodostojnih informacij, ZA RTV s kompetentnim vodstvom, ZA RTV v službi javnosti ter ZA svobodno, samostojno, sodobno in strokovno RTV.

Letak, ki poziva k udeležbi na shod za RTV

Letak, ki poziva k udeležbi na shod za RTV
© RTV je ZAkon

Organizacije, ki so del kampanje RTV je ZAkon so tudi Društvo novinarjev Slovenije, Mirovni inštitut, PIC- Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja in Zavod za kulturo raznolikosti Open.

ORPY9lBQvs4

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.