Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Svoboda čivkanja

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Musk je kupil Twitter, da bi s političnim uravnoteženjem pomagal človeštvu. Twitter je v zadnjih letih res postal močno polarizirano okolje z malo prostora za konstruktivno komunikacijo, a Musk se je njegove transformacije lotil neuravnoteženo. 

V luči svobode govora se je odločil povrniti sporne profile, kot sta Trump in Tate, ni pa npr. razmišljal o rehabilitaciji DDoSecrets, neprofitne organizacije, ki je s t. i. BlueLeaks veliko pridonesla h gibanju Black Lives Matter. Prav tako Twitter kljub obljubi o omejitvi sovražnega govora ni ustavil širjenja antisemitske karikature Zelenskega s strani ruskih diplomatov, število antisemitskih in ostalih sovražnih čivkov pa je po Muskovem prevzetju poskočilo.

Samooklicani absolutist svobode govora je to povrnil izbranim desnim populistom, znanim po širjenju teorij zarot in sovraštva. Nič ni narobe s tem, da bi bila družbena omrežja prostor za kritično debato, a nadzor ene same osebe, ki »ve, kaj je dobro za vse«, tega gotovo ne bo prinesel.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.