Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Kdaj, če ne naslednji teden!

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Če se ob rastočem številu veganskih izdelkov v trgovinah, brezmesnih restavracij in frendov veganov tudi sam_a poigravaš z mislijo o presedlanju na rastlinsko prehrano – bodisi za zdravje, živali ali planet –  ni boljše priložnosti za začetek, kot je teden, ki prihaja.

Z novim letom namreč hkrati vstopamo v Veganuary, že deseti veganski januar zapored, ki se je v 2014 začel s pozivom britanske neprofitne organizacije k 31-dnevnemu veganskemu izzivu. Skozi leta je zrasel v razširjeno tradicijo rastočega gibanja, ki je samo lani pritegnila k sodelovanju več kot 620 000 ljudi iz več kot 200 držav.

Pri nas veganski izziv organizira Slovensko vegansko društvo, poleg dnevne doze receptov na mejl pa nudi tudi mrežo mentorjev za pomoč pri ustreznem dnevnem vnosu beljakovin. Z obilico podpore tako ni boljšega načina, da se prešvercaš čez novoletne zaobljube po liniji najmanjšega odpora, podpreš svojo telovadno rutino še s tisto na krožniku, sproti pa rešiš še kravo ali dve. Pa dober tek!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.