Uredništvo

 |  Politika

»Minister za zdravje je lakmusov papir stanja oblasti«

IZJAVA DNEVA

"Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je lakmusov papir stanja oblasti. Stopnjevanje konfliktov na zdravstvenem polju ni izključna krivda vlade, ki dela dobrega pol leta. Pod preprogo pometeni problemi sistema, ki je pod udarom privatizacijskih silnic in politične nesposobnosti/nepripravljenosti za reformo, so dediščina, ki si jo vlade podajajo več kot desetletje. A Golob je vedel za dileme o politični (ne)primernosti Bešiča Loredana, oprtanega še z nahrbtnikom očitkov, da je politični podaljšek prvaka tukajšnjega zasebnega zdravstva Bitenca."

"Dogovor s Fidesom je sklenjen, a vprašanje, kako dolgo bo premirje. Reševanje izbrisanih pacientov ne vzbuja zaupanja. Ključne sistemske probleme zdravstva (spet) rešujemo v vzporednem sistemu. Bojimo se, da se bodo tako še bolj izpostavile njegove disfunkcije, kar je vedno nov izgovor za nove privatizacijske zamahe."

(Urednik Matija Stepišnik v Večerovi kolumni o stopnjevanju konfliktov na področju zdravstva)

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.