Uredništvo

 |  Politika

»Kaže, da projekt novega muzeja, ki si ga je zamislila Janševa vlada, vendarle ne bo uspel«

IZJAVA DNEVA

"Prilaščanje zaslug, ropotanje in grožnje, povezane z osamosvojitvijo, presegajo vsakršne norme. Upravičeno bi pričakovali, da bi tako pomembno obdobje, ki predstavlja temelj naše državnosti, delovalo združevalno, da bi nas vsaj ob praznikih poenotilo. Žal te zrelosti ne premoremo, osebna politična preračunavanja vedno prevladajo, ljudje pa smo že povsem apatični, čustveno otopeli ob nenehnem netenju sovraštva, sporov in širjenja prepadov."

"Kaže, da projekt novega muzeja, ki si ga je zamislila Janševa vlada, vendarle ne bo uspel, rezultat celotnega direndaja pa naj bi pripomogel k odločnejšemu pristopu obravnave in posvečanju več pristojnosti osamosvojitvi. Nedvomno bo proces združevanja muzejev in kadrovski prepih, ki ga bo spremljal, še netil nemir, zato je pomembna zavest, da zgodovina ne pripada določenim frakcijam, političnim opcijam ali ideologijam."

(Novinar Andrej Predin o tem, da prilaščanje zaslu in grožnje, povezane z osamosvojitvijo, presegajo vsakršne norme;; via Delo)

»Častna straža« - akcija proti osamosvojitvenemu muzeju

»Častna straža« kot akcija proti osamosvojitvenemu muzeju v času tretje Janševe vlade
© Živa Brglez

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.