Uredništvo

 |  Družba

»Razslojenost je čedalje večja – revež ostane revež«

IZJAVA DNEVA

"Sama vedno pravim, da je vse odvisno od človeka, to je osnova. Dejstvo je, da če se sami ne bomo začeli zavedati, da moramo tam, kjer se le da, poskrbeti zase skozi medsebojno pomoč, skrb za svoje zdravje, potem se nam slabo piše. To, kar se dogaja na področju zakona o dolgotrajni oskrbi, je kazalnik, kako se država odmika od skrbi za človeka. Treba se je vprašati, kje smo zgrešili."

"Človek danes ne predstavlja več kapitala, ta hoče iz človeka izsesati, kar se da, tudi bonitet je vedno manj. Zame je bil človeški kader vedno najdragocenejši kapital, vse, kar se dogaja sedaj, pa je izkoriščanje ljudi, da so v mezdnem odnosu, na račun tega, da nekdo bogati. To ne prinaša dolgoročne vizije za kakovost življenja, ker se tak sistem prej ali slej zlomi. Razslojenost pa je čedalje večja – revež ostane revež."

(Predsednica Srebrne niti Anita Caruso o tem, da smo bili v prejšnjih časih ljudje bolj solidarni kot danes, ko družbo poganja turbokapitalizem in prevladuje individualistično življenje; via Nedeljski dnevnik)

© pixabay.com

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.