Borut Mekina

 |  Mladina 14  |  Družba

Perverzna podražitev

Vlada je zasebnim zavarovalnicam pustila 100 milijonov evrov. Te pa bodo zdaj dopolnilno zavarovanje še podražile.

Danijela Bešiča Loredana so komercialne zavarovalnice grdo naplahtale. Bo sedaj pospešil ukinjanje dopolnilnega zavarovanja?

Danijela Bešiča Loredana so komercialne zavarovalnice grdo naplahtale. Bo sedaj pospešil ukinjanje dopolnilnega zavarovanja?
© Borut Krajnc

Zavarovalnica Generali je napovedala podražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, in sicer kar za 10,39 evra. Pri Generaliju dopolnilno zavarovanje sedaj stane 34,5 evra, napovedujejo pa, da bo pri njih naslednji mesec stalo 44,89 evra. Razlogi za podražitev naj bi domnevno bili »neugodni trendi na področju zdravstvenih storitev, na katere zavarovalnica nima vpliva, in sicer rast cen zdravstvenih storitev ter rast obsega opravljenih zdravstvenih storitev v zadnjem letu«. V prvih dveh mesecih letošnjega leta je bilo zaradi vpliva zakonodaje na področju skrajševanja čakalnih dob opravljenih 12 odstotkov več zdravstvenih storitev kot v enakem obdobju lani, so dodali, njihovi stroški doplačil pa so se samo v prvih dveh mesecih letošnjega leta zvišali za 27 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Ker imajo na področju dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja tri komercialne zavarovalnice, poleg Generalija sta to še Vzajemna in Triglav, monopol, bosta zelo verjetno tej podražitvi sledili še preostali.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.