Uredništvo

 |  Družba

»Prevzem oblasti me spominja na nakup stare hiše«

Pravnik Dragan Petrovec poudarja, da se ples po taktu človekovih pravic zlahka sprevrže v ples vampirjev

Dragan Petrovec za Mladinine ALTERNATIVE 2023

Dragan Petrovec za Mladinine ALTERNATIVE 2023
© Uroš Abram

Izšla je posebna edicija prispevkov k razumevanju časa. Mladinine ALTERNATIVE 2023 tokrat z vodilnimi filozofi, sociologi, ekonomisti, gospodarstveniki, predstavniki družbenih gibanj postavljajo vprašanja prihodnjega razvoja Slovenije. Kakšna je začrtana smer razvoja družbe in države? Kako vplivajo na nas mednarodne okoliščine? Kako poškodovana je slovenska družba? Kakšno smer je ubrala vlada Roberta Goloba?

V članku z naslovom Ples. Po taktu človekovih pravic? Dragan Petrovec piše o tem, da se moramo zavedati, da se ples po taktu človekovih pravic zlahka sprevrže v ples vampirjev, če pozornost popusti.

"Kakor koli obračam, me prevzem oblasti spominja na nakup stare hiše. Saj ni, da ne bi čisto nič vedel o njej. Ne nazadnje prebivaš vsaj v eni sobici in se ti zdi, da ti je domača, pa da se druge ne morejo dosti razlikovati."

Dragan Petrovec

"Kot močna varovalka se je dokazala civilna družba, tisti del, ki je najbolj sodeloval pri vzpostavitvi sedanje oblasti. Zato jim je treba prisluhniti prav zdaj, ko znova opozarjajo na zlorabe. V nasprotnem primeru bomo spet iskali nove obraze. To bi bila velika škoda, ker je bilo vseeno storjenega dovolj dobrega. Ni pa daleč do prelomnice," je zapisal Dragan Petrovec.

Priskrbite si svoj izvod pri prodajalcu časopisov ali obiščite našo spletno trgovino.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.