Uredništvo

 |  Politika

»Logarjev prevzem SDS bi bil najboljši scenarij za razvoj strankarske demokracije v Sloveniji«

IZJAVA DNEVA

"Svojo politično pot v sredino, v vmesni prostor, ki obstaja, trenutno pa ga nihče ne zaseda, začenja drugi človek SDS, z neoprijemljivim političnim kapitalom s predsedniške dirke opasani Anže Logar. Možnosti za njegov politični preboj do naslednjih parlamentarnih volitev čez manj kot tri leta niso dobre. Če bo, denimo, kot projekt Povežimo Slovenijo prepoznan kot politični satelit Janševe SDS, ima slabe možnosti za prestop parlamentarnega praga. Če pa bo Logar nemara učinkovito prerezal popkovino s SDS, je pričakovati topovsko obstreljevanje iz matične stranke, ki lahko potopi njegov projekt, preden se bo sploh dobro razvil. Še najboljši za razvoj strankarske demokracije v Sloveniji bi bil malo verjeten scenarij, da Logar prevzame SDS."

(Novinar Uroš Esih v Delovem komentarju o tem, da možnosti Anžeta Logarja za politični preboj do naslednjih parlamentarnih volitev niso dobre)

Anže Logar

Anže Logar
© Uroš Abram

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.