Uredništvo

 |  Družba

Sovraštvo / Razbito okno z mavrično zastavo

Neznani storilec je noč pred Parado ponosa razbil okno lokala Pritličje, na njem je bila izobešena mavrična zastava

Razbito okno, na katerem so v Pritličju izobesili mavrično zastavo.

Razbito okno, na katerem so v Pritličju izobesili mavrično zastavo.
© Pritličje

Danes ponoči okoli 2.30 je za zdaj še neznani storilec vrgel steklenico v okno lokala Pritličje v središču Ljubljane. V oknu, ki se je posledično razbilo, je bila v podporo mesecu ponosa in LGBT-skupnosti izobešena mavrična zastava. Policija dogodek preiskuje. 

"Po napadu neonacistov z baklami in kamenjem na Cafe Open leta 2009, po vseh verbalnih in fizičnih napadih na LGBTIQ+ osebe in skupnost, se je danes javno spodbujanje sovraštva spet materializiralo v razbitem oknu z mavrično zastavo," so ob dogodku zapisali v Pritličju v izjavi za javnost. "Zgodovina se ponavlja in nadaljuje. Zato danes na Parado ponosa in mavrične zastave na vsa okna!"

"Po napadu neonacistov z baklami in kamenjem na Cafe Open leta 2009, po vseh verbalnih in fizičnih napadih na LGBTIQ+ osebe in skupnost, se je danes javno spodbujanje sovraštva spet materializiralo v razbitem oknu z mavrično zastavo. Zgodovina se ponavlja in nadaljuje. Zgodovina se ponavlja in nadaljuje. Zato danes na Parado ponosa in mavrične zastave na vsa okna!"

Pritličje

Osrednji dogodek meseca ponosa, paradna povorka po Ljubljani, se bo pričela danes ob 18. uri. Letošnji festival Parada ponosa poteka pod sloganom Več skupnosti, en boj. 

Posnetek neznanega storilca, ki je bil že predan policiji.

Posnetek neznanega storilca, ki je bil že predan policiji.
© Pritličje

8IDJ5jSqrhA

>>> Izjava je dostopna na Facebook strani lokala Pritličje

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.