Zdravniki ali rablji

Naše zdravstvo je odlično, primerljivo ali boljše od zdravstva v razvitih evropskih deželah. Problem, ki se vleče že dolgo in ki je vse bolj pereč, je (ne) dostopnost do zdravstvenih storitev. Problem, ki zadeva deset ali stotisoče državljanov Slovenije. Nedostopnost do ustrezne oskrbe lahko po mnenju vidnih članov zdravništva povzroča celo smrti bolnikov.

Kaj so za izboljšanje tega stanja naredile naše zdravniške organizacije? Očitno nič, saj se stanje le poslabšuje. V gospodarstvu bi ob takem polomu vodstveni delavci odstopili. Ali bi jih odstavili.

Vrhovi zdravniških organizacij tako ne razmišljajo, ampak vse sile usmerjajo v rušenje Zakona o prostovoljnem končanju življenja, tudi žaljivo z zmerljivkami, kot „rablji“ ali „evtanazatorji“, celo nekateri, ki se predstavljajo kot doktorji znanosti, pa nimajo niti magisterija. In to za vsega peščico v neznosnih mukah umirajočih bolnikov, ki jim z nikakršno medicinsko metodo ne moremo pomagati in ki si želijo le dostojne smrti.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.