Uredništvo

 |  Svet

»Vojni v Ukrajini ni videti konca«

IZJAVA DNEVA

"Po 11. septembru 2001 se je začelo, natančneje intenziviralo obdobje tako imenovanih asimetričnih vojn, za katere je značilno, da se med seboj spopadajo konvencionalne vojske in razpršene paravojaške enote (Irak, Afganistan, Sirija …). Skupni imenovalec modernih asimetričnih vojn je tudi, da so zelo dolgotrajne."

"Ruska agresija na Ukrajino, ki se je začela pred letom in pol, po vojaški doktrini sodi med konvencionalne vojne; je prva takšna vojna po dolgih desetletjih, toda zaradi dimenzij države napadalke jo je, pogojno, prav tako mogoče označiti za asimetrično vojno. Tisto, kar je vojni v Ukrajini najbolj skupno z vojnami, ki smo jim bili priča v zadnjih dveh desetletjih, je, da ji ni videti konca. A ne le zaradi asimetrije med vojskujočima se državama, predvsem zaradi odsotnosti delujočih mednarodnih struktur."

(Novinar Boštjan Videmšek v Delovem komentarju o tem, da ni nikogar, ki bi rusko agresijo lahko ustavil, zato se pobijanje v Ukrajini zaostruje)

Novinar lokalnega spletnega medija zhitomir. info v nejeveri in šoku opazuje uničenje svojega mesta Žitomir.

Novinar lokalnega spletnega medija zhitomir. info v nejeveri in šoku opazuje uničenje svojega mesta Žitomir.
© Erik Valenčič

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.