Uredništvo

 |  Politika

»Odstop ni presenečenje«

IZJAVA DNEVA

"Odstop glavnega tajnika oziroma po domače generalnega sekretarja stranke Socialnih demokratov Klemna Žiberta ni presenečenje; verjetnost, da se bo to zgodilo, se je zaradi razvoja dogodkov merila že v urah, niti ne več v dnevih. S tem je afera Litijska dosegla enega od vrhuncev in pomeni, da je stranka SD z žrtvovanjem Žiberta dokaj spretno vrgla žogico ukrepanja nazaj v polje nesrečne ministrice Dominike Švarc Pipan in zlasti premierja Roberta Goloba."

"Žibertov odstop je namreč neposreden pritisk na Švarc Pipanovo in še bolj na premierja Goloba. Prva zdaj skorajda nima več izgovora, da ne bi odstopila s položaja. Oziroma, bolj natančno: ministrica je odstop s položaja menda premierju sicer že ponudila, a na zelo čuden in docela nepojasnjen način. In s tem, ko je ponudila odstop in ko je nepreklicno odstopil še domnevni glavni krivec v tej aferi Klemen Žibert, je na potezi, s katero pa nikakor ne sme in ne more več odlašati, premier Golob."

(Novinar Darijan Košir v Dnevnikovem komentarju o odstopu generalnega sekretarja stranke Socialnih demokratov Klemna Žiberta)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.