Uredništvo

 |  Družba

»Tako v športu kot v politiki se ljudje oklepajo stolčkov. To ni dobro.«

IZJAVA DNEVA

"Treba je tudi pokazati, kdaj oditi. Tako v športu kot v politiki se ljudje oklepajo stolčkov, ker jih bodisi ne brcnejo iz organizacije bodisi ne umrejo … To ni dobro, včasih je treba reči, gremo naprej, življenje je lepo. Res je lepo, pred seboj imam še tri leta mandata, zdaj mi je po svoje še lažje, ker mi ni treba razmišljati o letu 2027. To je tudi pritisk na druge."

"Gotovo je denar pomemben, saj ti zagotavlja neodvisnost in posledično vsaj teoretično normalno življenje, toda zame ni na prvem mestu. Ni ga denarja na tem svetu, da bi zanj žrtvoval svoj odnos z družino, ne bi želel biti nesrečen. Raje sem srečen in plačan manj kot nesrečen in plačan bolje."

(Predsednik Aleksander Čeferin v intervjuju za Delo o vzrokih za odločitev, da ne bo vnovič kandidiral, ter o tem, zakaj se je odpovedali petim do desetim milijonom evrov v novem mandatu)

Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin
© Violaine Martin / ZN / Flickr

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.