Uredništvo

 |  Svet

»Izraelci nas nikoli niso marali«

IZJAVA DNEVA

"Življenje je skrajno težko. Nikoli ni bilo lahko, sedaj pa res močno pritiska na nas. Žalostni smo, jezni in frustrirani. Preveva nas občutek popolne nemoči. Zdi se nam, da ne moremo nič narediti, da bi spremenili položaj in pomagali ljudem v Gazi. Vsak dan in vsako noč smo priča vdorom izraelskih naseljencev v naše domove. Vdirajo v srce naših vasi in mest z brzostrelkami v rokah."

"Izraelci nas nikoli niso marali. Takšnega sovraštva do nas, kot ga doživljam sedaj, pa še nisem videla. Dolgo časa sem mislila, da moramo iskati rešitev v eni državi za oba naroda. Sedaj pravim, da ti dve skupnosti ne moreta živeti skupaj. Ločitev je nujna. Potrebujemo meje in mednarodno pravo. Tako živimo na Zahodnem bregu."

(Amal Jadou, namestnica palestinskega zunanjega ministra Rijada Al Malikija, v intervjuju za Dnevnikov Objektiv, o tem, kakšno je življenje na Zahodnem bregu)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.