Uredništvo

 |  Družba

RTV / »V programskem svetu nimamo več političnih nastavljencev«

IZJAVA DNEVA

"Depolitizacija je izvedena na način, za katerega smo si zelo prizadevali v tistih dveh letih desnega prevzema RTV Slovenija. Torej nimamo več v programskem svetu političnih nastavljencev s politično agendo in političnimi stiki. Izgubili so vpliv. To je zelo pomembno. Vemo, kako je bilo v prejšnjih časih, ko so dobivali uredniki direktna navodila svetnikov, ko se je uredniška politika oblikovala nekje drugje oziroma izven naših pisarn. Vendar po prvih mesecih, odkar sem na direktorskem položaju, se potem sprašujem, kaj depolitizacija pomeni, če je tvoje preživetje še vedno politično odvisno od vladne pomoči. Čutiti je osvobojenost nekega ozemlja, osvobojenost od politike, ampak še vedno smo njihovi talci v smislu, da stabilno financiranje na noben način ni zagotovljeno. Z reorganizacijami, varčevanji, s tem, da postrgamo vsak košček, ki je ostal, bomo še nekaj časa zdržali, potem pa se bo razgalila situacija, kje smo, če ustanovitelj ne ukrepa. Noben javni medij v Evropi namreč danes ne deluje s sredstvi, ki jih je imel na voljo leta 2012. Samo RTV Slovenija. In seveda se to pozna."

(Direktorica Televizije Slovenija Ksenija Horvat v intervjuju za Večerovo prilogo V soboto o depolitizaciji javnega servisa)

Ksenija Horvat lani aprila med nagovorom stavkajočim kolegom in kolegicam na RTV Slovenija

Ksenija Horvat lani aprila med nagovorom stavkajočim kolegom in kolegicam na RTV Slovenija
© YouTube / STA

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.