Uredništvo

 |  Družba

Duhovnik, ki je pridigal odvrnitev od kapitalizma

Joseph Ratzinger, poznejši papež, je to obsodil kot herezijo

V članku z naslovom Krivoverski razredni boj, ki ga lahko v celoti preberete v posebni številki Mladine KRIVOVERCI, Stefan Hunglinger piše o tem, da so latinskoameriški duhovniki, denimo Leonardo Boff, pridigali odvrnitev od kapitalizma; Joseph Ratzinger, poznejši papež, pa je to obsodil kot herezijo

"Zdaj petinosemdesetletni Leonardo Boff svoje socialne pobude usklajuje iz ekološkega rezervata pri Petrópolisu, nekdanjem cesarskem mestu, in sredi zelenih gričev piše knjige. Leta 1992 je prostovoljno izstopil iz frančiškanskega reda in se odpovedal duhovniški službi. Živi z borko za človekove pravice Márcio Monteiro de Mirando," piše Stefan Hunglinger.

"Boff je preživel Ratzingerja, pa tudi predsedovanje Jaira Bolsonara. S papežem Frančiškom si redno dopisujeta. Oba sta v enaki dilemi: revščina v Latinski Ameriki je še vedno huda."

"Boff je preživel Ratzingerja, pa tudi predsedovanje Jaira Bolsonara. S papežem Frančiškom si redno dopisujeta. Oba sta v enaki dilemi: revščina v Latinski Ameriki je še vedno huda, Katoliška cerkev pa tam hitro izgublja vpliv. Namesto na teologijo osvoboditve revni ljudje raje stavijo na individualistični evangelij blaginje evangelijskih cerkva, ki je – kakšna ironija – uvožen iz ZDA," še poudari Hunglinger.

Posebno številko lahko kupite pri prodajalcih časopisov ali jo naročite v naši spletni trgovini >>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.