Uredništvo

 |  Politika

»Pri Giorgii Meloni fašizem ni psovka, antifašizem pa je beseda, od katere beži«

IZJAVA DNEVA

"Pri Giorgii Meloni fašizem ni psovka, antifašizem pa je beseda, od katere beži. Fašizem je v Italiji zdaj sprejemljiv in skoraj spodoben, drugod pa imajo do izraza nekaj zadržkov. Politična praksa je v redu. Meloni je v enem zamahu prevzela politični nadzor nad vsemi programi nacionalne televizije, sprožila institucionalno vojno proti migrantom, nasprotuje istospolnim porokam, abortusu, solidarnosti s Palestinci in neodvisnosti univerz. Policija in vojska sta v njenem mandatu vedno bolj vidni in izvajata represijo nad neprijetnimi oblikami ulične opozicije. O fašizmu se ne sme reči nič slabega, vljudno pa je reči, da je Mussolini naredil tudi kaj dobrega. Fašisti so delali napake, vendar so se borili proti komunizmu. Preden se obsoja njih, je treba obsoditi komunizem. Zveni domače, kot bi v Italiji stekel proces slovenizacije političnega življenja."

(Novinar Ervin Hladnik Milharčič, v Dnevnikovi kolumni o tem, da je Giorgia Meloni v dveh letih postala vodilna političarka Evropske unije)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.