Uredništvo

 |  Politika

Milan Kučan / »Na volitve grem zato, da podprem ljudi, ki premorejo ta pogum«

Mandat novih evropskih poslancev se bo prekril z obdobjem, ko po svetu poteka toliko vojn, kot jih ni še nikoli doslej 

Milan Kučan

Milan Kučan
© Borut Krajnc

V članku z naslovom Prihodnja podoba celine, ki ga lahko v celoti preberete v posebni številki Mladine ALTERNATIVE podnaslovljene BIČANJE EVROPE, prvi predsednik republike Milan Kučan piše o tem, da se bo mandat novih evropskih poslancev prekril z obdobjem, ko po svetu poteka toliko vojn, kot jih ni še nikoli doslej. Ena poteka tudi v Evropi.

"Želim slišati, kako si naši kandidati za sedež v evropskem parlamentu predstavljajo življenje v Evropi čez 20 let. Kaj bodo naredili za zmanjšanje nevarnosti vojne, še posebej jedrske, kaj za zmanjševanje nevarnosti podnebnih sprememb, kaj za reguliranje novih tehnologij in umetne inteligence, kaj zoper govorico sovraštva? O teh vprašanjih želim slišati opredelitve kandidatov. Odločali bodo o mojem, vašem, našem skupnem jutrišnjem dnevu," je zapisal Kučan.

"Na volitve grem zato, da podprem ljudi, ki premorejo ta pogum, ki o miru ne bodo le govorili, ampak se bodo zanj tudi dejavno zavzemali – z mislijo nanj ob vsakem svojem glasovanju."

Milan Kučan

"Ponujanje starih vzorcev življenja, ki so danes povsem nezadostni, je zavajajoča utvara. Potreben je pogum za velik korak v obvladovanje prihodnosti, ki nastaja. Potreben je glas za mir. Na volitve grem zato, da podprem ljudi, ki premorejo ta pogum, ki o miru ne bodo le govorili, ampak se bodo zanj tudi dejavno zavzemali – z mislijo nanj ob vsakem svojem glasovanju," je še poudaril Kučan.

POSEBNO ŠTEVILKO MLADINE LAHKO NAROČITE TUDI V NAŠI SPLETNI TRGOVINI >>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.