Boštjan Napotnik

 |  Mladina 1  |  Konzum

Restavracija Šanpier, Šempeter pri Gorici

Prisluhni školjki

  • ocena: 3 / 5

šempetersko školjčišče

šempetersko školjčišče
foto: Boštjan Napotnik

Restavracija Šanpier
Cesta Prekomorskih brigad 11 a, Šempeter pri Gorici
Tel.: 05 393 90 96
Odprto vsak dan od 12.00 do 15.00 in od 19.00 do 23.00.

Fajn:
surovo ribovje školjke

Ne tako fajn:
sterilen ambient
vinski pribitki na nekatere steklenice
površnost tu in tam

Za ljubitelje (surovega) ribovja in rakovja ter lačne školjkarje, ki vzamejo v zakup, da se slastnih in lahkotnih porcij takšne hrane hitro nabere za več kot 65 evrov na grlo.

Palček Smuk, znameniti češki zeleni risani junak, je živel - kot nam je v mladih letih pripovedoval televizor - za tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal (mogoče pa še malo dlje), v znamenitem ribniku Brbotalniku. No, ko se je konzumacijska ekspedicija v izdihljajih lanskega leta odpravila k obedu na zahod, se je zdelo, da tiste tako goste megle, da bi jo lahko rezal, sploh ne bo konec in da je vprašanje, ali bomo na koncu sploh našli kaj ribjega. Če vam povem, da je bila Ljubljana še najmanj zamegljen del poti, si laže predstavljate, kakšno srečo smo imeli, da smo sploh našli Šempeter pri Gorici in tamkajšnjo hotelsko-restavracijsko novotarijo Šanpier. Še ko smo stali pod svetlečim izveskom, nismo bili čisto prepričani, da smo, kjer smo hoteli biti, saj je v megleno noč skupaj z napisom Šanpier svetil velik jastog. Opremljeni z namigom, da v tem obratu lepo in dobro ravnajo z morskimi organizmi, smo pač pričakovali, da se ime Šanpier bolj kot na ime kraja nanaša na plemenito ploščato ribo, ki ji knjižno rečemo kovač. A očitno ni tako, saj se tudi na krožnikih oni večer ni znašel noben kovač.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: