bala, Ljubljana | MLADINA.si">

Boštjan Napotnik

14. 6. 2011  |  Mladina 45  |  Konzum

Restavracija Shambala, Ljubljana

Topla greda

 • ocena: 4 / 5

osamljena kapesanta

osamljena kapesanta
foto: Boštjan Napotnik

Restavracija Shambala
Križevniška 12, Ljubljana
Telefon: 031 843 833
Odprto od ponedeljka do sobote od 12.00 do 22.30

Fajn:
zelenjavna tempura (raztura)
rdeči/zeleni kari (razhajca)
trud z originalnimi sestavinami

Ne tako fajn:
zaračunavanje kapesant na kos
vina ne natakajo pri mizi

Za bivše/bodoče imetnike turističnih viz za države JV Azije in lovce na neznane okuse, ki razumejo, da cena letalske karte za zelenjavo, začimbe & co. iz Tajske do sem znaša približno 35 evrov na osebo.

»Ampak, hrana, stari, hrana! To je pa čisti mrak! Ej, greš v oštarijo in hočeš zapraviti štiri evre, pa ne moreš! Ne moreš! Ni šans, da lahko poješ toliko, kolikor ti oni lahko skuhajo. Pa dobro je! Kakšni okusi pa odpičene kombinacije! Vse je super: rakci, ribe, piščanci, zelenjava, omake, sadje, ni da ni. Noro, res!« Tak približno je odgovor, ki ti ga na vprašanje »Kako pa kaj jejo?« ves slinast zrecitira globalni popotnik, ki se je pravkar vrnil iz jugovzhodne Azije, konkretneje iz Tajske ali Vietnama. Dobro, če je res tako, kot pripovedujejo, potem zlahka in popolnoma razumem njihovo navdušenje, saj se zdi, kot da opisujejo nebesa; težje pa razumem, zakaj sploh prihajajo nazaj. No, eden od razlogov bi lahko bil posedanje v prefrigano zastekljenem atriju med Bregom in Križankami, ki pod imenom Shambala očitno opravlja nalogo jugovzhodnoazijskega kulinaričnega azila v Sloveniji.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €