Urša Marn

 |  Mladina 10  |  Politika

Nagrajevanje direktorjev

Če bi se direktorji javnih zavodov, javnih agencij in javnih skladov v celoti odpovedali izplačilu nagrade za redno delovno uspešnost v minulem letu, bi država prihranila vsaj dva milijona evrov

Vlada Janeza Janše je direktorja Javnega gospodarskega zavoda Protokolarne storitve RS Iztoka Puriča za uspešno poslovanje v letu 2007 nagradila s 6343,56 evra bruto

Vlada Janeza Janše je direktorja Javnega gospodarskega zavoda Protokolarne storitve RS Iztoka Puriča za uspešno poslovanje v letu 2007 nagradila s 6343,56 evra bruto
© Borut Krajnc

Pomlad je čas, ko se odloča o nagradah za redno delovno uspešnost direktorjev javnih zavodov, javnih agencij in javnih skladov za minulo leto. Višino nagrade direktorju določi svet ali upravni odbor zavoda ob obravnavi poslovnega poročila zavoda za preteklo leto. Nato mora zeleno luč za izplačilo nagrade prižgati še pristojni minister (kadar je ustanoviteljica zavoda občina in se zavod financira iz državnega proračuna) oziroma vlada (kadar je ustanoviteljica zavoda država). Minister predloga za izplačilo nagrade ne sme zavrniti samovoljno, pač pa le, če ugotovi, da direktor ne izpolnjuje predpisanih meril za izplačilo nagrade.
Na večini ministrstev do zdaj niso prejeli še nobene vloge. Izjemi sta ministrstvo za visoko šolstvo, kjer so že februarja prejeli vlogo Študentskih domov v Ljubljani in jo še rešujejo, in ministrstvo za pravosodje, kjer so se odločili, da direktorjem javnih zavodov, ki spadajo pod upravo za izvrševanje kazenskih sankcij, nagrad za delovno uspešnost za minulo leto ne bodo odobrili.
Pristojni minister mora soglasje dati ali vlogo zavrniti v tridesetih dneh od prejetja. Če predpisani rok zamudi, se po vladni uredbi o plačah direktorjev v javnem sektorju šteje, da je soglasje dano. Posledica zamude roka je, da nagrado lahko dobijo tudi direktorji, ki do nje morda sploh niso upravičeni. Zdi se sicer neverjetno, da bi minister ali vlada na tako pomembno dolžnost pozabila, toda praksa kaže, da so se takšne napake že dogajale. Lani si je 77 direktorjev javnih zdravstvenih zavodov izplačalo nagrade za redno delovno uspešnost v skupni višini 578.843 evrov. Soglasje tedanje ministrice za zdravje Zofije Mazej Kukovič oziroma vlade je dobilo 70 direktorjev javnih zdravstvenih zavodov. Preostalih sedem direktorjev soglasja ni dobilo, a so si nagrado zaradi molka organa vseeno izplačali. To seveda še ne pomeni, da do nagrade niso bili upravičeni. Lahko so celo bili. Toda če niso bili, je bil državni proračun odškodovan za dobrih 32.000 evrov.
Ko gre za nagrajevanje direktorjev v javnem sektorju, je prepozen odziv še najmanjša težava. Spomnimo se, da so bile lani nagrade za redno delovno uspešnost v letu 2007 izplačane približno polovici direktorjev javnega sektorja, za kar je bilo porabljenih več kot 2,6 milijona evrov. Med najvišje nagrajenimi je bil direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije Marijan Papež, ki je v soglasju s tedanjo ministrico za delo Marjeto Cotman prejel 8284 evrov bruto za uspešno poslovanje ZPIZ-a leta 2007.
Od 68 direktorjev javnih zavodov s področja kulture je lani nagrade za redno delovno uspešnost dobilo 33 direktorjev, in sicer v skupni višini 103.958 evrov. Najvišjega možnega zneska, torej dveh osnovnih bruto plač, ni prejel nobeden od direktorjev s področja kulture. Najniže nagrajeni so dobili 25 odstotkov dveh osnovnih bruto plač, najviše nagrajeni pa 70 odstotkov dveh osnovnih bruto plač. Tako je najnižja nagrada znašala 1291 evrov bruto, najvišja pa 5017 evrov bruto. V povprečju je to pomenilo 3150 evrov bruto na direktorja. Med najbolje nagrajenimi so bili direktorji Slovenskega etnografskega muzeja, Slovenskega mladinskega gledališča, Narodne galerije, Gorenjskega muzeja Kranj, SNG Maribor, Cankarjevega doma in Prirodoslovnega muzeja Slovenije.
Nagrado za redno delovno uspešnost v letu 2007 je lani prejelo tudi 648 direktorjev javnih zavodov s področja šolstva in športa. V ta namen je bilo porabljenih 2,29 milijona evrov proračunskih sredstev. Najnižja izplačana nagrada je znašala 835 evrov bruto, najvišja pa 5734 evrov bruto. To je v povprečju pomenilo 2827 evrov bruto na direktorja javnega zavoda s področja šolstva. Pri tem je večina dobila najvišjo možno nagrado, torej dve svoji osnovni bruto plači za december 2006. Kot osnova za nagrado se namreč upošteva višina osnovne bruto plače iz decembra preteklega leta. Pa še en primer. Janševa vlada je pred iztekom mandata dala soglasje k izplačilu nagrade za delovno uspešnost direktorju Javnega gospodarskega zavoda Protokolarne storitve Iztoku Puriču za leto 2007. Soglašala je s sklepom upravnega odbora zavoda, da se Puriču izplača nagrada v višini 90 odstotkov dveh njegovih osnovnih mesečnih bruto plač, in sicer v višini 6343,56 evra.

Vlada nagrade le znižala

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.