Marjan Horvat

2. 4. 2009  |  Mladina 13  |  Politika

Pravi trenutek za spremembe

Dr. Guy Standing, sopredsednik Svetovne organizacije za univerzalni temeljni dohodek

Guy Standing

Guy Standing

Dr. Guy Standing je včasih deloval v Združenih narodih, zdaj pa je profesor ekonomske varnosti na britanski univerzi Bath, ki slovi po tem, da je velik del njenih učnih programov namenjen »terenskemu«, ne le teoretskemu delu. Dr. Standing že več let proučuje spremembe, ki jih je globalizacija gospodarstva povzročila na trgu dela na vseh koncih sveta, in skupaj s sodelavci v posameznih državah tudi konkretno pomaga pri izboljševanju ekonomskih in socialnih razmer. Poleg tega je sopredsednik Svetovne organizacije za univerzalni temeljni dohodek (BIEN), ki je v Braziliji in Namibiji v sodelovanju s tamkajšnjima vladama uspešno izpeljala pilotski projekt uvedbe univerzalnega temeljnega dohodka (UTD).

Poudarjate, da je čas sedanje krize najprimernejši za uvedbo UTD. Zakaj?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.