Staš Zgonik

 |  Mladina 20  |  Politika

Jedrski referendum

/media/www/slike.old/mladina/tkkrsko_ml.jpg

© Matej Leskovšek

Še preden se bomo državljani na referendumu odločali za ali proti gradnji drugega bloka Jedrske elektrarne Krško, bodo prebivalci občine Krško, kot kaže, odločali, ali si v svoji občini želijo odlagališče nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov, ki naj bi ga zgradili na Vrbini pri Krškem. Predstavniki štirih krajevnih skupnosti so ta teden vložili zahtevo za razpis referenduma, župan Franc Bogovič pa jih je pozval, naj jo ustrezno dopolnejo. Morebitni negativni izid referenduma bi precej otežil izpolnitev določb zakona o varstvu pred ionizirajočimi sevanji in jedrski varnosti, po katerem bi moralo odlagališče začeti obratovati že čez štiri leta.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.