Staš Zgonik

 |  Mladina 44  |  Ekonomija

Top flop: Industrijski zagon

Vir: Eurostat

Nova naročila v industriji so avgusta v primerjavi z julijem v Evropski uniji narasla za 3,6 odstotka, v evrskem območju pa celo za 5,3 odstotka. Največji skok so zabeležili na Danskem, kjer so se nova naročila povečala za več kot 20 odstotkov. Spodbudni so tudi podatki za Italijo in Grčijo - obe sta zabeležili več kot 10-odstotni porast. Najslabše se je godilo Madžarski - nova naročila so upadla za 8,6 odstotka. Sloveniji ni uspelo splezati na zeleno vejo, saj so nova naročila upadla že drugi mesec zapored, tokrat za 2,5 odstotka. Na letni ravni, torej v primerjavi z avgustom lani, so sicer prav vse države EU zabeležile rast novih naročil. A tudi tu je Slovenija med slabšimi, saj se je količina novih naročil v industriji v enem letu povečala zgolj za 14,1 odstotka, kar je v primerjavi z nekaterimi drugimi državami EU precej skrb zbujajoče.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.