|  Mladina 20  |  Ekonomija

Top flop: Bruseljska prerokba

Evropska komisija je v svoji spomladanski napovedi gospodarskih gibanj predvideno gospodarsko rast v celotni Evropski uniji, pa tudi v evrskem območju, v primerjavi z jesensko napovedjo popravila malenkost navzgor, za desetinko odstotne točke. Tako naj bi letošnja gospodarska rast v EU znašala 1,8, v evrskem območju pa 1,6 odstotka. A kot ugotavljajo v Bruslju, so razlike v uspešnosti okrevanja posameznih držav velike. V primeru Slovenije najbolj zbode v oči popravljena napoved s stopnjo brezposelnosti. Še lani jeseni so nam za letos napovedovali 7,2-odstotno brezposelnost, zdaj je napoved že popravljena na 8,2 odstotka. Je pa zato za dve odstotni točki, na 42,8 odstotka BDP-ja, navzdol popravljena napoved za letošnji javni dolg. Napoved za letošnjo slovensko gospodarsko rast sicer v spomladanski napovedi Komisije ostaja enaka jesenski, namreč 1,9 %.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.