Tjaša Zajc

 |  Mladina 33  |  Politika

Legitimna nemoralnost

Kako je civilna iniciativa za začetek politične kampanje izrabila verski praznik

Propaganda: Letake proti družinskemu zakoniku so na Brezjah delili tudi duhovniki

Propaganda: Letake proti družinskemu zakoniku so na Brezjah delili tudi duhovniki
© Borut Krajnc

V ponedeljek je bil pomemben cerkveni praznik, Marijino vnebovzetje, ob katerem so škofje na različnih prireditvah po Sloveniji veliko govorili o pomenu družine. Ljubljanski metropolit Anton Stres je na Brezjah poudaril, da je »Sveta družina simbol in ideal družine. Tiste družine, ki se je v tisočletjih izkazala za najboljšo osnovo narodnega obstoja«. Mariborski metropolit Marjan Turnšek pa na Ptuju ni pozabil pozvati k zagovarjanju družine z vsemi sredstvi, tudi z referendumom. Pobuda se je nanašala na družinski zakonik, ki ga je državni zbor že sprejel, septembra pa bodo njegovi nasprotniki nadaljevali z zbiranjem podpisov za referendum proti njegovi uveljavitvi. Da bi šlo slednje čim bolj gladko, je Civilna iniciativa za družino in pravice otrok že začela kampanjo. Na Brezjah so predstavniki delili letake, vodja Aleš Primc je tudi nagovoril navzoče in zakonsko ureditev spet označil za nesprejemljivo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.