Boštjan Napotnik

18. 11. 2011  |  Mladina 46  |  Konzum

V Laško - pa ne po flaško

Pavus, Laško

 • ocena: 5 / 5

Lososov tatarski

Lososov tatarski
© Boštjan Napotnik

Restavracija Pavus, grad Tabor
Cesta na Svetino 23, Laško
Tel.: 031 634 619
www.pavus.si
Na grad Tabor nad Laškim nima smisla hoditi ob ponedeljkih, ko je Pavus zaprt. Sicer pa se na Plečnikovih stolih res dobro je od torka do sobote od 11.00 do 22.00, ob nedeljah pa končajo dve uri prej.

Fino:
dimljeni jelen
srnin file
vse sladice

Ne tako fino:
kraljevi raki oziroma predvsem pripadajoče jim kumare s smetano

Največji degustacijski meni prodajajo po 45 evrov, cena naše iz karte prosto izbrane pojedine pa se je po štirih krožnikih ustavila pri 35 evrih.

O Laškem zadnje čase ni slišati kaj veliko dobrega: finančni coprniki v pivovarni se nekako trudijo znebiti šrotaste mega bule, medtem pa skušajo njihovi sodelavci v proizvodnji nekaj bincati z novimi izdelki - jabolčni mošt iC je osvežilen štart na še nemapirano polje slovenskih ciderjev, na ječmenski fronti pa jim kaj res dobrega za zdaj še ni uspelo. Pri onem dvojnem bocku, Eliksir poimenovanem, jim je bilo sicer še mogoče čestitati, da so, če že drugega ne, začeli iskati pot z izjemno dolgočasnega industrijskega svetlega lagerskega teritorija, a so potem s tisto sladkobno plastično stravo od Malta dali vedeti, da jim je za resne in firbčne pivopivce kaj malo mar. Zato se je med potikanjem po Spodnji Savinjski dolini Konzumov kvartet izogibal industrijski prodajalni laške pivovarne, za poležavanje v laškem zdraviliškem kompleksu pa se sami sebi tudi nismo zdeli ne dovolj stari, ne dovolj utrujeni, niti ne dovolj pod stresom. V resnici nas je tako ali tako zanimalo samo eno: kako se na gradu Tabor nad Laškim je, odkar je tam kuhinjski komandant Marko Pavčnik.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!