Boštjan Napotnik

25. 11. 2011  |  Mladina 47  |  Konzum

Buena vista*

Restavracija Draga di Lovrana, Lovran

 • ocena: 4 / 5

Tripe od rošpa

Tripe od rošpa
© Boštjan Napotnik

Lovranska Draga 1, Hrvaška
Tel.: +385 51 294 166
www.dragadilovrana.hr
Z ovinka na začetku Lovranske Drage se lahko izza krožnika razgledujete od torka do nedelje od 13. do 23. ure.

Fino:
tripe od rošpa
račji confit
telečja pašteta

Ne tako fino:
uporabniški vmesnik - kelneraj

Restavracija sicer že z imenom sugerira visoke cene, a se končni števec vendarle ustavi pri čisto sprejemljivih 40 evrih na jedca.

Ko človek že več kot teden dni čepi ujet pod meglenim pokrovom, se ga neizogibno začne polaščati občutek, da nastopa v video­spotu za najbolj znan komad Josipe Lisac. Zaradi tega si je Konzumova ekipa postavila jasnostne prioritete: gremo na sonce, pod jasno nebo. In nas je, ko so meteorološki wizardi zagrozili z možnostjo megle v Slovenskem primorju, odneslo čez mejo, naravnost na avstro-ogrsko riviero tam pri Opatiji. Za vsak primer smo odvijugali še tistih nekaj kilometrov navkreber in se ustavili na ovinku, od koder so se nam ponujali štirje razgledi: fascinanten na obdelane terase Lovranske Drage pred nami, impozanten navzgor na pobočja Učke, dih jemajoč navzdol v morsko modrino ter tisti, ki nas je najbolj zanimal: na po osmih desetletjih po požaru na frišno obnovljeno poslopje hotela Draga di Lovrana.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €