31 odstotkov.si

Kvote so opravile svojo vlogo.

Nedavne državnozborske volitve so bile izredne v več pomenih. Še najmanj so bile izredne po tem, da niso bile redne. Več tako na primer pove dejstvo, da se bosta v državnem zboru zamenjali kar dve tretjini poslancev in poslank. V državnem zboru prvič ne bo strank, ki bi predstavljale liberalno-socialni del volilnega telesa. Iz njega je izpadla stranka, ki je na vsakih dosedanjih volitvah našla novo nacionalno »volilno nišo« itd. Za nas pa je ključna izrednost letošnjih volitev to, da bo v državnem zboru prvič sedelo več kot 30 odstotkov žensk.

To zadnje je velika in vsaj deloma »nepričakovana« prelomnica v zgodovini slovenske politike. V nasprotju z mnogimi drugimi, tudi srednjevzhodnimi evropskimi državami Slovenija namreč doslej ni imela ne predsednice vlade, ne predsednice države, ne predsednice parlamenta.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.