Boštjan Napotnik

27. 7. 2012  |  Mladina 30  |  Konzum

Poslovno družinjenje

Pr’ noni

  • ocena: 3 / 5

trio brusket

trio brusket

azijski tun

azijski tun

Ošterija Pr’ Noni
Cesta v Gorice 1, Ljubljana
tel.: 01/24 25 820
www.prnoni.si
Nonine duri so za lačne vnučke odprte vsak dan: od ponedeljka do petka od 10.30 do 22.00, ob sobotah od 12.00 do 22.00, ob nedeljah pa od 12.00 do 16.00.

fino:
brusketa z lardom
njoki z zelišči

ne tako fino:
telečji file, ki to ni
goveja juha

Pričakujte, da boste za kompleten obrok Noni v šparovček stisnili kakšnih 40 evrov.

Pred dvema letoma ga ni bilo internetno usposobljenega osebka, ki ne bi ves režoč se pritegnil refrenu wtf-komada Kuča poso in kasneje morda pomislil, da je v mantričnem ponavljanju teh dveh besed skrito več kot le zrno resnice tudi o njegovem življenjskem tempu. Tovrstna dualistična razpetost med poslovno in domačo sceno pa ni aplikativna samo na delovnega človeka, ampak tudi na kakšen gostinski obrat. V pritličje poslovne stavbe ob ljubljanski obvoznici postavljena restavracija z družinskim imenom Ošterija Pr’noni je že taka: med tednom jo polnijo poslovni kosilničarji, med vikendi pa družinske ekspedicije, kot je bila tudi tokratna Konzumova. Ta je otroškemu oddelku pustila, da je po občem navdušenju nad številnimi simpatičnimi elementi lukagurmejevskega dekorja za zadovoljitev svojih energetskih potreb najprej izbral s krompirjem zgoščeno gobovo (dobra) in z zdrobovimi žličniki opremljeno govejo (slabotna) juho, v nadaljevanju pa še vsak svoj set testenin, pri katerih je v fotofinišu mehkim, z na maslu popraženimi zelišči beljenim njokom uspelo premagati pošteno kajlo pošteno pripravljene mesne lazanje.

Ata in mama sta si sestavila ambicioznejši obrok, začenši s škarpeno v kariju, ki je bila taka kot vedno: prekuhana riba, katere suhost rešuje bogata dišeča omaka. V triu brusket je navdušila s tankimi fetkami dimljenega hrbtnega špeha obložena, razočarala pa morska, na kateri bi res pričakovali kar bolj domiselnega kot rezino dimljenega lososa. Nono velja pohvaliti za sicer preproste, a zelo okusne pečene rezine jajčevca, obložene s topljeno mocarelo in prelite z okusno paradižnikovo salso, pa tudi velikoserijskim raviolom z gamberi in limonino smetano bi lahko očitali kvečjemu odsotnost limonskih arom, z le eno pripombo – bil je pač malo preveč zapečen – pa jo je odnesel še v hrustljavo sezamovo skorjo odet tunov stejk z azijsko (ingver, vasabi, sojina omaka) opremo. Je pa bilo dobesedno vse narobe z naročenim telečjim filejem z limono, stročjim fižolom in kuhanim krompirjem: ni bil niti file, ampak verjetno od vratu odrezan zrezek, limone (spet) ni bilo zaznati, krompir ni bil kuhan, ampak pečen, stročji fižoli pa so postali listi špinače. Po menjavi prilog smo nato mirno stresli še kuhano smetano, tiramisu in palačinke in odšli podremat na domač kavč. Vi pa Nono obiščite, ko boste bolj kot hudo košto potrebovali čebljanje v luštkanem okolju.