Boštjan Napotnik

 |  Mladina 4  |  Konzum

Sneženo kepanje

Mihovec, Zgornje Pirniče

Bleki s kranjsko

Bleki s kranjsko

Gostilna Mihovec
Zgornje Pirniče 54
Tel.: 01 362 30 60
www.mihovec.com
Pri Mihovcu ob ponedeljkih in torkih počivajo, ob sredah in četrtkih kuhajo od poldneva do 23.00, ob petkih in sobotah ga žingajo do enih ponoči, ob nedeljah pa začnejo ob 11.00 in končajo ob 18.00.

Fino:
bleki z zeljem in s kranjsko
vse glavne jedi
snežene kepe

Ne tako fino:
ajdova kaša

Če boste sledili lačnim ušesom in očem ter si izvolili prinesti štiri rihte, se bo števec ustavil nekje pri številki 30.

Ko se jutranji meteorološki čveki na 202. valu nacionalnega radijskega programja nekaj zaporednih dni pletejo okoli padajočih snežink in Popova dekleta v živih javljanjih z avtocestnih nadvozov še bolj pobesnelo kot ponavadi mahajo s papirji, je bolj ali manj jasno, da se Konzumov ekspedicijski delokrog zoži na osrednjo kotlino. No, zadnja pošiljka belega je dala povod za obisk že dolgo nanišanjene družinske postojanke pri Mihovčevih v Zgornjih Pirničah. Ob prihodu seveda še nismo mogli vedeti, da se bo končalo s sneženimi kepami – in to izjemnimi, v klasični izvedenki z vaniljevo kremo in v alter štihu s čežano in lešnikovim krokantom –, smo se pa hitro pogreli s sladkimi borovničkami in, posedeni v fletno, le našo sobico, začeli malo bolj na debelo požirati slino ob gospodaričinem naštevanju ponudbe.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: