Boštjan Napotnik

25. 1. 2013  |  Mladina 4  |  Konzum

Sneženo kepanje

Mihovec, Zgornje Pirniče

 • ocena: 4 / 5

Bleki s kranjsko

Bleki s kranjsko

Gostilna Mihovec
Zgornje Pirniče 54
Tel.: 01 362 30 60
www.mihovec.com
Pri Mihovcu ob ponedeljkih in torkih počivajo, ob sredah in četrtkih kuhajo od poldneva do 23.00, ob petkih in sobotah ga žingajo do enih ponoči, ob nedeljah pa začnejo ob 11.00 in končajo ob 18.00.

Fino:
bleki z zeljem in s kranjsko
vse glavne jedi
snežene kepe

Ne tako fino:
ajdova kaša

Če boste sledili lačnim ušesom in očem ter si izvolili prinesti štiri rihte, se bo števec ustavil nekje pri številki 30.

Ko se jutranji meteorološki čveki na 202. valu nacionalnega radijskega programja nekaj zaporednih dni pletejo okoli padajočih snežink in Popova dekleta v živih javljanjih z avtocestnih nadvozov še bolj pobesnelo kot ponavadi mahajo s papirji, je bolj ali manj jasno, da se Konzumov ekspedicijski delokrog zoži na osrednjo kotlino. No, zadnja pošiljka belega je dala povod za obisk že dolgo nanišanjene družinske postojanke pri Mihovčevih v Zgornjih Pirničah. Ob prihodu seveda še nismo mogli vedeti, da se bo končalo s sneženimi kepami – in to izjemnimi, v klasični izvedenki z vaniljevo kremo in v alter štihu s čežano in lešnikovim krokantom –, smo se pa hitro pogreli s sladkimi borovničkami in, posedeni v fletno, le našo sobico, začeli malo bolj na debelo požirati slino ob gospodaričinem naštevanju ponudbe.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!