Boštjan Napotnik

12. 4. 2013  |  Mladina 15  |  Konzum

Ribovje v hribovju

Golf Club, Trbiž

 • ocena: 4 / 5

Rižota

Rižota

Restavracija Golf Club
Via Priesnig 5, Trbiž/Tarvisio, Italija
Tel.: +39 0428 645 030
www.ristorantegolfclub.com
Pozor! Ker se bo restavracija kmalu preselila v le nekaj metrov oddaljeno novo stavbo, je pred obiskom nujna preverka o odprtosti. Sicer pa veljajo italijanske šege – se pravi, da lahko tam jeste kosilo ali večerjo, vmes pa ne.

Fino:
rižota s kozicami in kremo iz rukole
črno-beli ravioli s školjkami
surovi škamp s pomarančo

Ne tako fino:
brancin na kakavovem maslu

Če se – kot mi – ne boš znal in zmogel ustaviti, boš na koncu za 10 krožnikov plačal 60 evrov. To sicer ni drobiž (je pač Trbiž), a je cena za ponujeno čisto sprejemljiva.

Ko smo zadnjič na skupnem seminarju Konzumovega fotokrožka in službe za ohranjanje nepotvorjenega zgodovinskega spomina ugotovili, da smo prvi fotoposnetek letošnje zime napravili pred 23 tedni, je bila urgentno vložena (in po hitrem postopku odobrena) zahteva po obisku kakšne po zeleni flori in vodni favni vonjajoče restavracije. Tako smo bili poslani v neko italijansko obgolfiščno birtijo in lahko si misliš, kako smo bili zaskrbljeni, ko smo namesto lepo sfriziranih golfističnih tratic gledali precej debelo snežno odejo in skorajda še obratujoče sedežnice. Je pa zaskrbljenost hitro minila, ko smo ugotovili, da smo vseeno prišli prav, in ko nam je bila v naboru šestih jezikov, v katerih obratuje šef (in chef) Ilija, ponujena tudi ljuba nam materinščina.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!