Boštjan Napotnik

26. 7. 2013  |  Mladina 30  |  Konzum

Z vodnikom v roki

San Mauro, Momjan

 • ocena: 3 / 5

Narezek

Narezek

Kmečki turizem San Mauro
San Mauro 158, Momjan, Hrvaška
tel.: +385 52 779 033
www.sinkovic.hr

Julija in avgusta se lahko s San Maurove terase v sončni zahod ozirate od ponedeljka do petka od 17. do 22. ure, ob sobotah in nedeljah pa začnejo že opoldne. V ostalih časih leta lahko uletite samo ob sobotah in nedeljah od 12. do 21. ure.

Fino:
narezek, predvsem suha vratovina
bobiči
rafaelo knedl

Ne tako fino:
boškarinov golaž, pa tudi zrezki niso ravno prepričljivi

Konzumov trio je za podrobno analizo ponudbe odštel malo manj kot 25 evrov na glavo. Pripravite gotovino!

Odkar se je mati Evropa razširila še za eno upanja polno novo članico iz naše soseščine, Konzumovemu odboru za negovanje vrednosti dobrososedskih odnosov misli velikokrat uidejo k simpatičnemu združenemu preganjanju dolgčasa, ki ga po novem prakticirajo enote slovenske in hrvaške obmejne policije. Tako je naša ekspedicija na Dragonji v poznem ponedeljkovem popoldnevu zmotila nalakirane nohtke hrvaške policistke, ki so v senci postavnega slovenskega plavca tapkajoč po pametnem telefonu osveževali status lastnice na družabnem omrežju, se po vijugah povzpela 350 metrov nad morje in se pridružila švedski, poljski in ameriški ekipi. Slednje sem – za razliko od nas – niso prišle po poteh prijetnih spominov ata Ilovarja, ampak vsaka s svojo turističnovodniško publikacijo pod pazduho. Očitno je namreč družinskemu poligonu s svojim scenosledom domače košte in pod lastno znamko polnjenih vin (suhi in sladki muškat sta sploh ljubka) uspelo zavzeti visoke pozicije v tovrstnih edicijah. Kar pa s seboj prinaša ljube in neljube posledice: med prve gre vsekakor prišteti presenetljivo ugodno cenovno politiko in (vsaj v sezoni) ekstenziven obratovalni čas, malo manj pa smo navdušeni nad izgleda da vedno bolj serijsko in bližnjice iščočo kuharijo.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!