Boštjan Napotnik

22. 11. 2013  |  Mladina 47  |  Konzum

Dolgocajtasti meni

Mama, Ajševica

 • ocena: 3 / 5

Dimljeni losos

Dimljeni losos

Restavracija in vinoteka Mama
Ajševica 33
Tel.: 05 33 65 728
www.restavracija-mama.si

Ajševiška Mama kuha in toči vina vsak dan začenši opoldne; od ponedeljka do četrtka se guštira do 23. ure, ob petkih in sobotah do polnoči, ob nedeljah pa do 16. ure.

Fino:
rižoti – s trobentami in s kozicami

Ne tako fino:
dolgočasna neambicioznost degustacijskega menija

Ribjo ali mesno degustacijsko špuro boste v Ajševici snedli za 32 oziroma 28 evrov. Zelo pošteni in raziskovanju naklonjeni vinski pribitki!

Ker se v teh dneh na bambusovem parketu in ostalih podlagah pra-movembrskega slovenskega pisateljskega brka Ivana ob skladovnicah razstavljenih knjig že srebajo skodelice vroče kave, smo si na pobudo Konzumovega kluba ljubiteljev lepe besede, dobre kaplje in izbrane jedače najprej na glas odrecitirali ljub nam verz Župančičeve Dume, nato pa smo začeli hoditi po zemlji naši in iskati prostor, kjer bi mogli piti (in jesti) njene prelesti. Prepihanim od burje je korak zastal ob za slehernega slovenskega literata ultimativnem inspirativnem prizoru: hladno noč razsvetljujočem napisu restavracija in vinoteka Mama.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €