Boštjan Napotnik

 |  Mladina 49  |  Konzum

Prenovljena stara šola

Tip-top, Zagreb

  • ocena: 3 / 5

Krušni dvojec

Krušni dvojec

Gostilnica Tip-top
Gundulićeva 18, Zagreb, Hrvaška
Tel.: +385 1 4830 349
www.gostionica-tiptop.hr
Tip-top je zaprt le ob nedeljah, sicer pa začne zajtrke cmariti že ob 7. uri zjutraj, vsak dan okoli poldneva ponudi druga tri zanimiva gotova jela, z a la carte pa nadaljuje do 22. ure.

Fino:
rižota s kozicami
črni rezanci s sipo in paškim sirom
slive s skuto

Ne tako fino:
ocvrti krompirček
številne manjkajoče zanimivosti z jedilnega lista

Ker pri porcijah ne škrtarijo, računaj, da bo za nasičenje, še posebej če ne boš posegal po biftekih, več kot dovolj od 15 do 20 evrov.

Sodeč po zadnjih postfuzbalskih in predreferendumskih nestrpnostnih izpadih bi težko rekli, da je v najnovejši pridruženi članici nekoč elitnega, zdaj pa vedno bolj s samim sabo ukvarjajočega se evropskega kluba vse tako, kot sugerira novo ime legendarne, na vogalu zagrebških Gundulićeve in Masarykove ulice locirane gostilne. Plac, v katerem je bil – ko se je imenoval še Blato – na seznamu hišnega boemskega inventarja tudi poet Tin Ujević, je svojo podobo po hipstersko ohranil v polpretekli zgodovini, njegovo gostinsko ponudbo pa je, potem ko je na noge postavil Trilogijo in steakdžinico El Bull, osvežil v New Yorku izšolani chef Christian Misirača. Špura, ki jo je zastavil, je legendarnosti prostora primerna – osvežena in z Jadranom špikana avstro-ogrska purgerska kuharija, z vsemi zabavnimi imeni (čušpajz, ajgemahtec & co.) vred. Konzumov klub ljubiteljev retro(nazalnega) principa je bil že koj na začetku navdušen, da v Tip-topu ločijo med špricerjem (s sodavico) in gemištom (z mineralko) in da obe vodi mešajo z vsedržavno selekcijo belih – od renca iz erdutskih vinogradov ob srbski meji do korčulskega pošipa, h kateremu sta se lepo podala na francosko štruco naložen dimast dalmatinski pršut in razprte, na hitro popečene sardele.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: