Boštjan Napotnik

28. 3. 2014  |  Mladina 13  |  Konzum

Vse najs stvari so tri

Trojka3, Ljubljana

  • ocena: 3 / 5

Ocvirkov namaz

Ocvirkov namaz

Perutničke s sezamom

Perutničke s sezamom

Restavracija Trojka3
Litostrojska 41, Ljubljana
Tel.: 070 133 030
www.trojka3.si
Tritarifni obrat ob Litostrojski cesti obratuje od ponedeljka do petka od 11. do 23. ure.

Fino:
koncept in izbrane vrste piva
goveja rebra

Ne tako fino:
new york strip steak
svinjska rebra

Cenovna politika je jasna in frajersko zastavljena: pivo in sladice po 3 evre, viski po 5 evrov, perutničke, rebra & co. pa po 9 evrov.

Besedo trojka smo še do nedavnega povezovali s triom belih konjev, nalepljenih na steklenico vodke, zdaj pa ob njeni omembi pomislimo na prihod strašnega bruseljskega finančno-banksterskega konglomerata. No, Konzumovemu triatlonskemu klubu pa je na uho prišla novica o popolnoma drugačni, nam veliko ljubši trojki: v bližini nekdanjih Titovih litostrojskih zavodov so se spomnili simpatičnega koncepta, po katerem v treh cenovnih kategorijah prodajajo točeno pivo (3 evre), enosladniške viskije (5 evrov) in na žaru/v krušni peči pripravljeno mesovje (9 evrov).

Transparentnost par excellence, mar ne? In tako je našemu izvidniškemu triu fantastikus preostalo le še, da ugotovi, kako se teoretično fleten koncept obnese v praksi. Pri postavki 3 evre nas je navdušilo število točilnih pip – za tak denar imeti na voljo deset geografsko in stilsko tako raznolikih vrst piva, je v naših krajih hud presežek, če pa je med temi desetimi še izjemni bamberški dimljenec Schlenkerla, je radost toliko večja. Pri ponudbi za petaka je odločitev še težja – 23 bolj ali manj raritetnih viskijev, z nekaj konjaki in rumi, je za eno vizitacijo pač preobilen zalogaj, ampak če so tudi drugi tako hudi, kot je bil Benromach Cask Strength, se človek težko odloči narobe.

Ne moremo pa tega reči za ponudbo devetevrske hrane, ki je sledila po konstituciji in okusu precej nenavadnemu pozdravnemu namazu iz ocvirkov: piščančje perutnice – ojačane s česnom in papriko ter potresene s sezamom – so bile sicer sočne in okusne in hrustljave, a na nekaj mestih že do črnega zapečene. Obrana svinjska rebrca so bila sicer lepa vaja v aromatskem slogu, a je predolgo ždenje v peči iz njih tanjšega konca potegnilo ves sok in jih preobrazilo v precej žagovinast izdelek. Je pa po drugi strani res, da se da to suhobo v ustih omiliti s priloženo na ameriško vižo zamešano zeljno solato in raznimi pomadami, ne pa tudi s pečenimi polnjenimi krompirji, ki bi potrebovali še kar precej teksturne in aromatske dodelave. Ob v nobenem pogledu ne ravno prepričljivem steaku so tako titulo najboljšega prigrizka suvereno odnesla res dobra, mehka in sočna goveja rebra, pri sladkarijah – kjer spet pademo v trievrsko cono – pa velja prejkoslej staviti na fletne, z orehi polnjene in v peči gratinirane palačinke. Šišenske trojke se torej ne gre bati, nasprotno: tam se da, tudi ob pomoči pozornega osebja, preživeti čisto fin pivsko-viskijast raziskovalni večer.